Låna lätt – eller för lätt? (Credway)

En låneform som verkar bli allt mer populär är kreditkonton. Det kan lite förenklat liknas med ett kreditkort men utan den räntefria period som kreditkortet har.

  1. Ansök om en vald kreditnivå
  2. Ta ut hela summan, eller delar av den.
  3. Betala tillbaka en valfri summa varje månad (finns alltid lägsta belopp)
  4. Ta ut från krediten igen

Så fort en återbetalning skett kan alltså krediten utnyttjas igen. Precis som med ett kreditkort alltså där uttag kan göras upp till vald kreditnivå. När sedan inbetalningar sker kan ytterligare pengar tas ut via krediten.

Credway appen

Credway är en av de större aktörerna inom kreditkonton. De har även fått gott betyg på Bästakreditkontot.se i en jämförelse av flera svenska kreditkonton. En orsak är räntan och räntegarantin – en annan att företaget har en smidig app.

Låna

Via appen kan en ansökan ske till deras kreditkonto. Eftersom signering sker med Mobilt Bank-ID är det mycket enkelt att genomföra ansökan via appen. Samtidigt är hemsidan näst intill lika enkel att navigera på. Så det är inte lånedelen som ger appen högt betyg.

Översikt

Med tydliga färger och rubriker blir det extremt enkelt att navigera i appen. Det tar inte heller många sekunder innan man ser hur stor del av krediten som fortfarande kan utnyttjas, senaste transaktioner samt fakturor. Avskalat, rent och väldigt tydligt.

Detta är den stora fördelen. Att få en snabb överblick över lån och krediter är grunden för att göra bättre ekonomiska beslut.

Gör uttag

Vill du ta ut pengar från ditt kreditkonto? Gör det enkelt via appen och pengarna kommer därmed föras över till ditt bankkonto. Även här finns en mycket stor fördel att använda appen istället för att logga in på en hemsida. Det är snabbare och enklare.

Högsta betyg ges till design, funktion och användarvänlighet. Man har skalat bort onödig information och satsar på en användarvänlig profil.

Nackdelen då? – Kanske blir det lite för lätt att låna. För lätt att ta fram appen och utnyttja krediten när pengarna är slut på kontot och man egentligen inte borde köpa mer.

Appen kan laddas ner via  Google Play här