Name on Cake – ett roligare sätt att säga grattis

Känns det tråkigt att bara skriva ett ”Grattis!” på vännens tidslinje på Facebook? Är det en nära vän kommer du säkerligen att göra mer för att gratulera denne, men förutom att ge presenter kan det vara roligt att skicka en digital födelsedagshälsning.

Visserligen finns det lämpliga emojis som kan användas på till exempel Facebook, men om du vill göra något extra kan du använda dig av Name on Cake, en app vars namn är självförklarande. Allt sker dock digitalt. Vill man göra det ordentligt får man gå via en hemsida där det går att få egen bild på tårtan.

Personligt

I appen finns över 40 tårtor att välja mellan. På alla dessa tårtor kan du välja att skriva din väns namn och en födelsedagshälsning. Sannolikt finns din väns favorittårta eller favoritbakelse att välja. Beroende på vilken tårta eller bakelse det är, kommer texten att skrivas på olika sätt.

Till exempel finns vad som liknar en vit prinsesstårta, med mintgröna detaljer. Det du skriver kommer att hamna på tårtan i vad som ser ut som glasyr. ”Glasyren” matchar tårtans detaljer på ett fint sätt.

Inspiration till en riktig tårta?

Om du inte tycker att en bild på en tårta räcker, är appen åtminstone mycket bra för att få inspiration till en riktig tårta. Tårtorna ser dock väldigt bra ut och att få till dem så som det ser på bilderna kan vara svårt.

Är man inte en duktig bagare kan det vara läge att få den gjord. Vill man göra detta finns det, som nämnt i inledningen, en rad olika sidor där du kan få detta gjort. Om du tycker om någon tårta i appen kan du säkerligen skicka den som till bageriet att gå efter.

Funktioner

Syftet är enkelt – att få din text på en tårta du tycker ser fin ut. För att göra detta så snyggt som möjligt finns en del funktioner som hjälper dig på vägen. Till exempel kan du flytta på texten, rotera den, zooma in och zooma ut. När du har gjort klart allt är det enkelt att dela på sociala medier så som Facebook och Instagram.

(Källa: Familjenbaka.se)