Ha rätt appar till bilen

Din upplevelse i bilen kan höjas rejält av att ha rätt teknik i bilen. Visserligen kan man argumentera för att vi har åkt bil i bra många år utan appar – och klarat oss utmärkt – men man kan också argumentera för att tekniken hjälper oss på många områden och så även när det gäller bilåkning. Du som vill höja upplevelsen i bilen kan använda dig av ett flertal olika appar. Här ger vi några exempel.

Min Bil – Underhåll och Service

Många av de bilappar som finns på marknaden idag riktar sig mot navigering. Min Bil – Underhåll och Service riktar sig däremot mot själva underhållet av bilen. Har du till exempel satt på nya så kallade helårsdäck och vill veta om hur länge du bör göra en kontroll? Appen har svaret. Det bygger givetvis på att du matar in en del information om din bil, så som när du gör service och vad det är som underhålls. Överlag är Min Bil – Underhåll och Service en app som gör det enklare att vara bilägare.

Google Maps

Google Maps är en kartapp som är mycket uppskattad hos många bilförare. Visserligen finns många liknande appar, men Google Maps är helt klart en av de mer populära. I iPhone finns Apples egen karttjänst som följer med köpet av mobilen, men många iPhone-ägare väljer, detta till trots, att installera Google Maps istället.

Nu kanske de börjar att närma sig varandra dock. Tidigare var vägarna det som det fokuserades mest på i Google Maps, medan Apple generellt har fokuserat mer på platser. Google har alltmer börjat närma sig Apple Maps koncept.

Carcorder

Visserligen något som kanske inte krävs i Sverige alltid, men som kan vara bra när du till exempel hyr bil utomlands. Med en så kallad camcorder, och en tillhörande ställning, kan du sätta upp din kamera för att filma vägen framför dig. På så vis får du konkreta bevis om olyckans skulle vara framme. Idag används det här framförallt i andra delar av världen av försäkringsskäl. I Sverige har det dock inte ansetts nödvändigt av de allra flesta.