Tip Tapp – En praktisk app på många sätt

Har du sopor du behöver bli av med? Om du inte har möjlighet att slänga dem själv kan du helt sonika erbjuda någon en slant i Tip Tapp-appen för att hämta upp det. I skrivande stund finns mängder av annonser med grovsopor, som appens användare erbjuds en summa för att frakta bort.

Tänk dig ungefär Blocket, men med en bättre designad app och vissa skillnader i syftet, så har du Tip Tapp. Här finns ett stort fokus på att skänka bort saker, eller betala folk för att hämta upp något du själv inte har möjlighet att göra dig av med. Dessa funktioner finns visserligen på Blocket också, men i och med att Tip Tapp är mer nischat samt enklare att använda är det inte förvånande att appen har blivit mycket populär sedan lanseringen.

Vad hittar man här?

Vid en sökning, inom en radie på 1 000 km, märker vi att det finns allt möjligt. Ibland är det rent skräp, så som gammalt byggbråte, krossad betong eller en hög med kartonger, medan det även finns fullt funktionella saker som du får ersättning för att hämta.

Gällande de saker som faktiskt fungerar är ersättningen vanligen lägre. Till exempel finns en sliten studsmatta, som uppges fungera, där ägaren betalar 100 kronor för den som kan tänka sig att hämta upp den. Är man på jakt efter en studsmatta är det något som båda parter tjänar på.

Hur gör man?

När du har tryckt på en sak som du vill hämta upp, kommer du till ett läge där du får välja vilka tider som passar dig att hämta den. Det här skickas sedan till annonsören som får välja mellan tiderna. Som upphämtare konkurrerar du här med andra användare. Om du väljer att du kan hämta den t.ex. tisdag mellan 15 – 17, blir du sannolikt utkonkurrerad av en upphämtare som erbjuder sig att hämta den alla dagar mellan 13 och 23.

Om du får hämtningen ska du först trycka på ”hämta”. Annonsen markeras då med ”Hjälp på väg”, så att ingen annan användare tar sig an uppgiften. När du har hämtat prylarna behöver annonsören göra en bekräftelse i appen innan dina pengar betalas ut.

Börjar etablera sig

Tip Tapp är enkelt, praktiskt och medför en win-winsituation för alla inblandade parter. Vid sökningar på mindre orter finns dock ännu inte särskilt många annonser ute. I större städer finns det dock gott om saker att hämta upp. Dock är det tydligt att appen börjar etablera sig allt mer och mer även utanför storstäderna. Vid en titt på Gotland fanns för några månader sen inte en enda annons ute – nu finns det ett tiotal.