Kom i form med Lifesum

En hälsosam livsstil har blivit otroligt trendigt både på sociala medier och i det verkliga livet. Det finns mängder av verktyg utifrån vad man personligen efterfrågar, om det så är träningsprogram eller matdagböcker. Med appen Lifesum får användaren tillgång till kaloriräkning genom en matdagbok där det är enkelt att registrera sitt matintag för att hålla koll på kalorierna.

Personlig utformning

Användaren bestämmer själv sina mål och tillvägagångssätt som ska användas. Exempelvis får man fylla i sin längd och nuvarande vikt, sin aktivitetsnivå och sin önskade målvikt, och appen räknar därefter ut hur många kalorier som bör ätas varje dag. Man kan säga att man får en ”pott” att äta för, och varje gång man registrerar något så minskar potten. Ett tydligt sätt att se vad man har ätit, och vad man har kvar äta under resten av dagen.

Funktioner

För att registrera det man äter kan man på ett enkelt och smidigt sätt scanna streckkoden med telefonens kamera. Produkten dyker upp i appen och du lägger in exempelvis hur många gram du ätit för att få fram kalorimängden. Det går även att söka på produkter genom att skriva in namnet i sökfältet.

Appen erbjuder också personligt utformande kostplaner efter olika metoder, som till exempel 5:2-dieten eller LCHF, och för den som har premium finns även en mängd färdigberäknade recept att tillgå.
Det finns också andra roliga funktioner som motiverar och gör det enklare att hålla igång en aktiv och hälsosam livsstil, så som att lägga in sina framsteg i ett viktdiagram och följa sin aktivitet via stegräknare.

Även om en viktnedgång kräver mycket mer planering av matintag än vad någon app någonsin kommer kunna erbjuda så är det ett bra sätt att hålla koll på vad man stoppar i sig. Någon kanske blir överraskad över hur många kalorier morgonmackan med ost egentligen innehåller, och byter ut den mot ett nyttigare alternativ. Det är en bra app för att bli mer hälsomedveten och få en mer hälsosam livsstil även om man inte är ute efter att gå ner i vikt.

Finns både för Android och iOS