Ulmon & Rom – Inför resan till rom

Det finns lika många sätt att resa på som det finns människor. En del planerar långt i förväg medan andra vill vara spontana och ta saker som de kommer. Sedan smartphonen kommit har också tillgången till mer information och andra hjälpmedel förenklat tillvaron även för den som är ute och reser. För vilken typ man än är så kan en app i mobilen vara en god hjälp både innan och under resan. En av fördelarna med en app är förstås också att informationen där är den senaste medan en reseguide i bokform ganska snart blir inaktuell.

Hitta rätt med kartor

Både appen Ulmon och Rome ger användare tillgång till kartor över Rom som inte kräver uppkoppling på WIFI utan går efter GPS.

I appen har man möjlighet att planera resan efter sina egna behov vare sig man vill göra det innan eller på plats. På kartan hittar man lätt sevärdheter och andra tips som är markerade. Och den som vill kan dela med sig av egna tips till vänner eller andra som är ute och reser via appen.

Appen Rome har även färdiga kartor med förslag på promenadstråk för den som hellre vill använda dessa.

Planera resan

Den som planerar sin resa med appen Ulmon kan markera mål och destinationer med olika färger och lägga till personliga anteckningar.

Med appen Rome kan man synkronisera och redigera sin planering på webben vilket gör det lite smidigare och enklare om man vill söka information på nätet.

Boka hotell

En användbar funktion är möjligheten att boka hotell direkt i appen. Användbart för den som vill vara spontan såväl som för den som vill ha sådant klart redan innan avfärd från Sverige. Men läs på olika hotell i förväg – appen visar relativt lite information.

Hitta bra mat

Även om Google maps idag erbjuder tips på restauranger så finns förstås den funktionen också i apparna. Både på kartan och samlade på ett ställe. På så sätt kan man vara spontan på lunchen men planera för kvällens middag.