Kivra – Den gröna brevlådan

Miljötänk står i fokus i dagens samhälle och post är något som påverkar miljön dagligen. Årligen skickas över en miljard fönsterkuvert i Sverige som bidrar till bland annat koldioxidutsläppen. Med Kivra kan man ta emot post på ett digitalt och miljövänligt vis genom att slippa både papper och frakt. Dessutom är det gratis och appen är enkel att förstå och använda.

Appen

Det är gratis att ladda ner och registrera ett konto i appen. Logga in gör man enkelt och på ett säkert sätt via Bank-ID och därifrån kommer man åt all sin digitala post. Dokumenten och breven som tas emot av Kivra sorteras automatiskt efter avsändare och varje gång man har ett nytt brev att läsa får man en push-notis, samt ett meddelande till den registrerade e-postadressen. Appens utformning är simpel och det är inga problem att hitta det man söker i sin brevlåda.

Brev från företag och myndigheter

Är man ansluten till Kivra kommer all post från myndigheter och företag, som normalt skickas hem med papperspost till din brevlåda, istället hamna i appen. Från Skatteverket kommer exempelvis den årliga deklarationen och om företaget du jobbar för är anslutet till Kivra hamnar även lönespecifikationer här. Fakturor, kreditupplysningar och årsbesked från företag som är anslutna till Kivra kommer också hamna i den digitala brevlådan.

Fördelar med digital brevlåda

Den stora fördelen med Kivra är att alla brev samlas på samma ställe. Det är lätt att hitta det man letar efter i sin brevlåda och man behöver inte rota igenom hemmets alla pappershögar för att hitta den där lönespecifikationen eller fakturan. Tack vare digitaliseringen kan man ta emot och läsa sin post var man än befinner sig, så att missa en faktura för att man är bortrest behöver man aldrig oroa sig för. Breven man tar emot kommer dessutom bara från företag man har en relation med, så det dyker aldrig upp skräppost eller reklam utan enbart post som är relevant för mottagaren.

Appen kan laddas till iPhone eller via Google Play