WordPress – hantera bloggen/hemsidan var som helst

Idag är WordPress det absolut vanligaste sättet att publicera och hantera en hemsida eller blogg. Inom E-handel lever fortfarande vissa andra plattformar men även här växer WordPress extremt. Fördelen är framförallt att systemet är Open Source vilket gör att vem som helst kan programmera plugin som implementeras i systemet. Effektivt sätt att skapa exakt de funktioner och system som efterfrågas.

Extremt enkel blogg

Har du en domän med WordPress på är det verkligen bara 1-2-3 att publicera blogginlägg. Ta foton med mobilen, skriv ett inlägg och publicera på någon minut. Det är just enkelheten som är WordPress ena styrka.

Färdiga mallar

Med tusentals färdiga mallar är det enkelt att snabbt hitta en passande mall för bloggen vilket gör att man därefter kan fokusera på att fylla dem med blogginlägg, bilder, youtubebilder eller annat. Uppladdningen går snabbt och hanteringen av de olika elementen är smidigt. Detta inte minst efter senaste WP-uppdateringen som gör att man bygger i block. Därmed kan man skapa en layout som tidigare var relativt krångligt.

Ett tips är däremot att man gör bloggheaders i Canva och sedan importera dessa bilder i WP. För är det något som denna app är svag på så är det grafik. Det är ett publiceringsverktyg som därmed publicerar text och bild. Men de bilder du vill lägga upp får du skapa på annat håll. Personligen tycker jag att det skulle varit smidigt med en mindre bildbank med gratis bilder. Detta i likhet med hur man snabbt kan lägga in emojis i ett sms eller lägga en enkel bild i en word-text.

Nackdelen

Nackdelen med appen är att den är kraftigt begränsad. Fungerar för att publicera och skapa sidor på bloggen eller hemsidan. Men vill du in i källkoden och peta så kan det bli svårt på skärmen. Dessutom kan vissa plugin bli krångliga att installera.

Men är det en nackdel? Man får nog se WP på mobilen som ett smidigt och enkelt verktyg utan samtliga funktioner som finns på en dator. Detta precis som med en hemsida. Du kan lägga upp text, ändra enklare saker men behöver du gå på djupet behövs en större skärm, fler funktioner och översikt.

Som app är den lysande. Som komplett hemsideverktyg är den inte lika lysande. Men man måste recensera appen för vad målet är. I detta fall uppfyller appen målet absolut.

Kan laddas hem här