Poster Maker – Når nästan hela vägen fram

Dags att skapa en reklamaffisch till företaget? Eller en affisch som basunerar ut att vännen fyller 50 år? Oavsett så behövs verktygen för att lätt och snabbt utforma en proffsig poster/affisch. Är Poster Maker svaret på detta – ja i alla fall till 90%.

Det ska direkt sägas att Poster Maker inte är ett proffsprogram som marknadsföringsfolk sitter med på PR-byråer. Men appen vänder sig inte till proffs utan till glada amatörer som snabbt vill göra något snyggt och roligt. Med den målgruppen i åtanke får appen ett riktigt bra betyg. Detta förutsatt att man kan engelska förstås.

Appen får högt betyg gällande användarvänlighet. Det är lätt att välja bakgrund, lägga på text, ändra textsnitt och storlek. Lika lätt att lägga på små ”klistermärken” eller använda egna bilder på postern.

Men sen…

Sista steget är att spara affischen på ett SD-kort på telefonen och därifrån kan man skicka den till…

Ja det är just där som appens fördel tar slut. För en affisch behöver framkallas eller tryckas för att komma från den digitala app-världen och verkligen bli en affisch. Här hade det varit underbart med en koppling till ett fotoföretag. Företag som självklart skulle ställa upp med att skapa denna koppling eftersom de skulle få enkel merförsäljning.

Går man in på fotobutikers hemsidor så kan det finnas olika krav på upplösning på bilden, maximal storlek på framkallning osv. Risken är helt enkelt att allt slutar med en affisch i en app.

Alternativ?

Ett alternativ är att använda sig av den affischskapare som finns på exempelvis Vistaprint.se. Här kan man, i likhet med appen, lägga in bilder osv. Därifrån kan man framkalla den.

Vill man istället få hjälp med designförslag för texttavlor kan egna skrivna citat beställas från Textart.se

Appens namn på svenska är Affisch Skapare, annonser Sida formgivare. Som vanligt är översättningarna underbara…Appen är i alla fall betydligt bättre än översättningen.

/ Johan