Kahoot – Social frågesport

Behövs det verkligen fler appar som levererar frågesporter? Ja – För Kahoot lyckas med något helt nytt. Nämligen att kombinera social gemenskap med en digital frågesport. Lysande och roligt tycker vår testpanel. En åsikt som uppenbarligen även delas av många andra.

Så fungerar det

Ladda hem Kahoot till iOS eller Android. Den som är administratör loggar in och skapar en frågesport med egna frågor – eller väljer en befintlig frågesport.

Alla som vill vara med och tävla får en kod som gör att de kan nå exakt denna frågesport och därmed även kopplas samman i tävlingen.

Nästa steg är att spelet visas på en storskärm. Det kan liknas med en frågesport där någon på scenen läser upp frågorna – men nu sker det via en skärm. När frågorna visas kommer även fyra alternativ att presenteras på skärmen. Det är nu upp till varje spelare att välja rätt alternativ A, B, C eller D.

Varje deltagare väljer på mobilen det svarsresultat som man tror är rätt. Men det gäller inte bara att svara rätt utan även snabbt. Snabbast och rätt svar får mest poäng. Sedan rullar det på med samtliga frågor. Snabbt, roligt och framförallt socialt.

Betyg om omdömen

Mitt betyg:

Jag snubblade över frågesportappen via en sida om androidappar och var först tveksam. Visserligen älskar jag frågesporter men det är extremt stor skillnad på hur apparna fungerar och vad de kan leverera. Kahoot kommer med något nytt, fräscht och framförallt socialt.

Ett spel som visserligen innefattar skärm men där den sociala delen väger lika mycket – eller mer. Kan varmt rekommenderas till skolklasser och föreningar då alla kan vara med och tävla under hela frågesporten på ett enkelt sätt. I alla fall om de har en varsin telefon.

Under coronatider testade vi att köra Kahoot via zoom med ett par vänner. Det var bara att dela skärmen med alla deltagarna och köra som vanligt. Men detta är primärt ett socialt spel där man ska träffas och spela tillsammans. Det är också frågespelets absolut största styrka.

Ges 5/5 tack vare dess innovativa lösning!

Kan laddas hem här:

Android

iOS