Apparna för trädgården

Genom att ladda ner de bästa trädgårdsapparna i mobilen får du stor hjälp att planera din trädgård, hitta rätt växter och hålla skadegörare och sjukdomar borta från din gröna oas. Vi har hittat fyra smidiga appar som gör livet i trädgården enklare – vare sig du behöver ta reda på vad en växt heter, eller hitta inspiration för att planera en uteplats.

PlantNet

Fungerar som ett trädgårdslexikon i mobilen och genom att fotografera en växt får du direkt svar på vad det är för sort. Perfekt när du passerar en rabatt och ser en vacker växt som du skulle vilja söka upp i plantskolan och plantera i din egen trädgård.

Appen är gratis och kan laddas ner här:

Perenner

Ett måste för den som gillar perenner, dvs plantor som kommer tillbaka år efter år och i många fall blommar i härliga färger. Appen är anpassad för svenska förhållanden och innehåller över tusen arter och sorter med bilder. Den innehåller all information du behöver om växtsätt och vilka förhållanden varje perenn trivs i och du kan snabbt få tips på vilka perenner som skulle trivas bra i just din trädgård. Databasen är integrerad, så du behöver inte vara uppkopplad medan du letar efter information.

Appen är gratis och kan laddas ner här:

GARDENIZE – trädgård & växter

Detta är ett bra hjälpmedel för dig som gärna fixar och donar i trädgården, men mellan säsongerna glömmer bort vad du planterat var och hur du hade tänkt fortsätta med planerna. Här samlar du bilder och info om din egen trädgård, samtidigt som du får ett flöde av tips, råd och inspiration runt odling och trädgårdsskötsel.

Appen kostar 59 kr/mån och du startar ditt konto här:

Friskare trädgård

Här ligger fokus på alla de insekter, växtsjukdomar och andra angrepp som kan ge dig huvudbry i trädgården. Hur får du syn på skadorna i tid och hur tar du reda på vem eller vad det är som orsakar dem? En bra sökfunktion som är anpassad efter svenska förhållanden ger dig snabbt svar och tips på hur du blir av med skadegöraren. Om du inte ser till vem det är som gäckar dig, kan du istället söka på växt eller hur angreppet ser ut.

Kostar 29 kr/mån och kan laddas ner här: