Babbel – appen som ger användaren nya språkkunskaper

Sugen på att lära dig några ord eller fraser inför en resa till ett annat land eller vill du lära dig att prata spanska eller italienska flytande? Oavsett finns flera bra appar för språkinlärning – bland annat Babbel som har 14 olika språk att välja bland samt en gratislektion för den som vill prova på och bekanta sig med appen.

Vad har Babbel att erbjuda?

Babbel är en app för språkinlärning som har 14 olika språk att välja bland – engelska, spanska, franska, turkiska, polska, norska, tyska, italienska, portugisiska, nederländska, indonesiska, ryska samt danska. Innehållet har tagits fram av ett hundratal språkexperter och appen erbjuder flera typer av inlärningsmetoder.

Det går bland annat att delta i livelektioner tillsammans med andra användare och en lärare. Utöver det finns även färdiga lektioner i appen, och det går att repetera ord och fraser på olika sätt:

  • Lyssna
  • Prata
  • Med hjälp av Flashcards
  • Skriva

Alla övningar och lektioner tar ungefär 15 minuter att genomföra. Perfekt på bussen eller kanske medan potatisen stå och kokar på spisen.

Appen erbjuder även roliga och lärorika spel, som såklart också har med språk att göra. I ”Ordtåget” får deltagaren till exempel öva på att identifiera och stava rätt till ord. I spelet ”Ordlabyrinten” är syftet att bilda korrekta meningar. Ett av appens syften är att användaren ska lära sig ord på ett nytt språk och dessutom kunna använda dessa i olika sammanhang genom att bilda korrekta meningar. Med andra ord erbjuds mer än bara glosor och ”nötande” av dessa.

Abonnemang krävs

För den som vill prova Babbel finns en gratislektion att utnyttja, där det även finns möjlighet att utforska appens upplägg och annat som känns viktigt.  Efter det krävs ett abonnemang och då går det att välja mellan 3, 6 och 12 månader. Månadskostnaden beror på vilket abonnemang som väljs – för 3 månader är månadskostnaden ca 92 kronor och för 6 kostar det ca 61 kronor per månad.

När ett abonnemang tecknas väljer användaren själv vilket av dom 14 språk denne vill lära sig. Så även med ett abonnemang så ges bara tillgång till lektioner och övningar i just det språket och inte i samtliga. Den som önskar läsa mer än ett språk behöver med andra ord teckna ytterligare abonnemang.

Appen är rekommenderad från 12 år och uppåt och finns även för Apple Watch.