Flyg.nu – Hittar flygbiljetten?

Det finns ett flertal appar som vill guida oss konsumenter rätt till den billigaste resan. Det kan handla om allt från att jämföra och boka hotell till pressa transportkostnaden. Flyg.nu tillhör den senare kategori och man kan både köpa flygbiljetter direkt via hemsida eller via deras app. Hur står sig denna app? Är den värd att använda för att hitta rätt flygbiljett?

Välja resort

Första steget är att välja varifrån och vart man vill resa. Eftersom förslag kommer fram allt eftersom man skriver är det lätt att hitta rätt. Skriver man exempelvis Stockholm kan man antingen välja på en flygplats i närheten av Stockholm eller välja att visa alla. Detsamma gäller ankomstort.Det är klart en fördel att man kan välja ”visa alla” eftersom det ofta är billigare att resa till de små ställena.

Datum

Att ställa in datum för utresa och eventuell hemresa är lika enkelt.

Resenärer

Här får appen ett litet minus. Det går att välja antal barn och vuxna. Detta upp till 9 barn och 9 vuxna. Man ska sedan välja hur gamla barnen är eftersom detta påverkar priset. Men det visas enbart fem barn som det går att välja ålder på. Detta även om man valt att nio barn ska följa med. Nu har väll de flesta inte fler än fem barn men en liten miss är det.

Sökning och resultat

Sökningen tar några sekunder så där finns verkligen inte något att klaga på. Resorna presenteras sedan direkt i fallande pris med alltså den biligaste resan först. Men billigast måste ju inte vara bäst – det kan ju vara en väldigt lång bytestid eller liknande. Önskar man istället se vilken resa som är snabbast går det att ställa in filter på detta. Det går även att välja ”endast direktflyg”. Det man kan sakna är ett filter som säger ”hur många byten kan du tänka dig”. Vid ett test på en resa till Taipei gick det nämligen bara att välja antingen ”bara direktflyg” eller att visa alla oavsett antal byten. Men det är stor skillnad på ett eller tre byten.

En helt klart app som spar pengar. Smidig och enkel – framförallt när man söker direktflyg eller sträckor där antal byten inte är speciellt relevanta.