Rocker kortet – och appen

Rocker (tidigare Bynk) släpper nu nytt betalkort, ett kostnadsfritt sådant, med tillhörande app. Syftet med Rocker är att användaren enkelt ska få bättre översikt och koll på sin privatekonomi och frågan många kanske ställer sig – är det verkligen nödvändigt med ett kort utöver det vanliga bankkortet, och en app utöver den vanliga bank-appen?

Mer om kortet

Rocker kortet är ett Visa kort som är kostnadsfritt att beställa och som har 0 kronor i årsavgift, till skillnad från många andra kort. Det går att använda i hela världen och man kan själv, med hjälp av appen, öppna och stänga kortet för utlandsköp och onlineköp. För att få pengar på kortet swishar man och den minsta tillåtna summan är 100 kronor. Därefter kan man handla för upp till 50 000 kronor per dag och högst 4 000 000 per år.

Vem kan då skaffa Rockerkortet? Kraven ser ut enligt följande:

  • Man måste vara 18 år
  • Man måste ha ett svenskt personnummer
  • Man måste ha ett Mobilt BankID

Rocker appen

För att kunna använda kortet krävs att man först laddar ner den tillhörande appen. Även den är kostnadsfri och har åtminstone på App Store fått bra betyg – 4,6/5. Men precis som att man ska ställa sig frågan om det behövs fler kort, kan man ställa sig frågan om det verkligen behövs fler appar av det här slaget, när det redan är så enkelt att ha banken i telefonen ändå.

Fördelar med Rocker kortet, som jag ser det, är att det finns många enkla verktyg att använda sig av. Syftet är trots allt att ge kunderna bättre koll på sin ekonomi, vilket man bland annat kan få genom att använda budgetverktyget.

Det finns mycket att läsa och lära och Rocker kortet och den tillhörande appen och även om det mesta både låter och ser bra ut ska man givetvis alltid väga för-och nackdelar innan man bestämmer sig för om det är en bra idé eller inte. Klarar man sig med enbart ett kort av det här slaget, och kan göra sig av med sitt gamla bankkort finns många fördelar, men har man av någon anledning behov av det bankkort man har idag, blir det kanske bara besvärligt med flera kort.